Szilárd tüzelésű kazánok tisztítása

Ha eldugult,lekátrányosodott tüzelőberendezése hívjon minket és újra problémamentesen tudja majd használni tüzelő berendezését.

Budapesten és pestmegyében.                                                 

Szilárd tüzelésű kazánok tisztításának ára .: 40.000 Ft - tól                                                                                

Függ a kazán állapotától,szúrkosodásától.

Hibajelenségek és azok lehetséges okai szilárd tüzelésnél.

Begyújtás után visszafüstöl a tüzelıberendezés: "Hideg" a kémény, így a huzat nem indul meg, ezért a koromzsákban az alsó tisztítónyílásnál 1-2 újságpapirt   kell égetni, amíg a huzat láthatóan meg nem indul. 

Nem úgy ég a tűz, mint szokott: A kémény füstjárata a koromtól szőkült, a tüzelıberendezés füstcsöve elkormosodott, ezért leszerelve koromtalanítani kell. A tüzelıberendezés füstjáratai elkormosodtak, a lerakódásokat mechanikusan el kell távolítani. 

Kátrányos, fényes fekete a kazán belseje:  A használt fa túl nedves, ezért apróbbra kell vágni és rárakás után nagyobb levegő nyílást  kell hagyni a tüzelőberendezés alsó ajtaján. 

Füstszag van a kémény falazata melletti szobában: A kémény falazaton hajszálrepedések vannak, amelyek normál működés esetén huzatrontók. A kinti ködös, párás időjárás, valamint kéményszőkület esetén a repedéseken füst szivárog ki,tömörségi vizsgálatot kell kérni. 

A szobában a mennyezet alatt barna folt jelent meg és szúrós szaga van: A kémény belső falazatán kicsapódik a pára és a kátrány, lefelé átáztatja a kéményt, előrehaladott állapotban már csak az átázott falazat bontása és új téglával történő újrarakása a megoldás, saválló béléscső beépítésével egyben. 
Begyújtás után egy bizonyos idő elteltével a tüzelıberendezésből füst szivárog: Valószínűleg a lakás külső nyílászárói hő és hangszigeteltek, így a helyiségben egy idő után elfogy az égési levegő mert nincs utánpótlása.  

Tudta-e, hogy a szilárd tüzelésű kazánokhoz adott láncos huzatszabályzó láncát éjszakára le kell akasztani az alsó ajtó levegızsalujáról, mert a tűz éjszakai kialvása során a szabályzó kinyitja a kazán levegő zsaluját és a meleg radiátorokat lehuti a kéményen keresztül.

A kazán hőleadó felületein lerakódott korom minden millimétere 5% hatásfok romlást okoz, ezért a szilárd tüzelésu berendezések füstjáratait hetente ellenőrizni és ha szükséges tisztítani kell.