Kondenzációs kémények kiépítése, kéménybélelés.

Vállaljuk kondenzációs gázkazánokhoz a kéménybélelést és tartozékainak kiépítését, igény esetén a gázkészülék beszerzésével, felszerelésével beüzemelésével.

Hívjon minket bizalommal,nem fog csalódni sem az árainkban sem bennünk!

Garantáltan kedvező feltételekkel és árakkal.

Kondenzációs kazán előnye és kondenzáció

Kémény bélelése lehet

Leggyakrabban használt kéménybélés anyaga, méretei kondenzációs kéményhez.

kondenzacios-technologia

Kondenzációs kéménybélelés ára

A kéménybélelés pontos ára csak személyes megtekintés vagy e-mailon kapott képek,méretek átnézése után lehetséges.

A legmodernebb, zárt rendszerű turbó- illetve kondenzációs gázkészülékek már különleges kéményrendszert igényelnek. Az égéshez szükséges levegőt nem a lakótérből nyerik, hanem külön rendszeren keresztül, a szabadból. A keletkező égéstermék elszállítása és az égéshez szükséges levegő beszívása is mesterséges úton történik. Ventilátor segítségével áramlik a füstgáz, ami túlnyomást okoz a kéménycsőben. Emiatt a kéménybélés anyagának olyannak kell lennie, ami ezt a túlnyomást fenn tudja tartani, és az égéstermék a csatlakozásoknál sem tud szivárogni.

Ebben a kategóriában két fő típust különböztetünk meg. Az egyik az úgynevezett szétválasztott vagy osztott rendszer, ahol két cső kapcsolódik a kazánhoz, az egyiken beszívja az égéshez szükséges levegőt, a másikon pedig a füstgáz távozik. A másik a koaxiális rendszer vagy cső a csőben” rendszer, ahol a bélelt kéménybe központosító távtartókkal egy kisebb átmérőjű folytonos csövet telepítenek. Ezen a belső csövön távozik a füstgáz, és a külső csövön áramlik be az égéshez szükséges levegő. Ez utóbbi külön előnye, hogy az égéshez szükséges levegőt a kiáramló füstgáz előmelegíti, így a kazán még gazdaságosabban üzemel.

A zárt égésterű készülékek égéstermék-elvezetői az adott telepítési hely sajátosságai és a készülék típusa szerint rendkívül jól variálhatóak: anyaguk lehet speciális műgyanta béléscső ből, merev vagy hajlékony alumíniumból, acélból vagy műanyagból.

A kondenzációs és a turbó technológia közötti legnagyobb különbség a kondenzvíz elvezetésében mutatkozik, a kondenzációs rendszerek esetében el kell vezetni a működés közben folyamatosan szivárgó vizet, míg a turbó kéményeknél alig kell kondenzvízre számítani.

A kondenzációs kazánok esetében használt 98%-os hatásfok a maximum értékre utal. Ez nem azonos azzal az alsó fűtőértékre vetített hasásfokkal, amellyel az iparág általában számol. A gáz alsó fűtőértéken azt a hőmennyiséget értjük, amennyi az energiaforrás elégetésével nyerhető, kondenzáció nélkül. Ezért az alsó fűtési érték csak egy részét tartalmazza a teljes fűtési energiának.

Ezzel ellentétben a felső fűtési érték ez előbbi mellett a vízpárából kondenzáció útján kinyerhető hőenergiát is tartalmazza. A kondenzációs készülék hatásfoka, amelyet még standard hatásfoknak is nevezzük, a felső fűtőértékre számolva ideális esetben megközelítheti a 100%-ot is.

Télen sem áll le a munka!                                                                Kéménybélelések madártávlatból!