Kéményajtók beépítése

A régi padlástéri  beton  koromzsákajtokat javasoljuk minősitett acél ajtóra cserélni a tűzveszély és az esetleges dugulás elkerülése érdekében.

Vállaljuk minősített koromzsákajtók beépitését, utólagos kialakitását.

Ára .: 25.000 Ft

Tartalmazza a minősített koromzsák ajtót, a teljes anyag és munkadíjat valamint a kiszállási költséget, Budapest és vonzáskörzetében 40 km - es körzetben.

Az esetleges parkolási díjakat NEM tartalmazza.

Az ár meglévő beton koromzsákajtó cseréje esetén érvényes. 

Koromzsákajtó keresése, kialakítása  45.000 Ft tól    

A többször módosított 27/1996. BM rendelet szerint közvetlen élet- és tűzveszélynek minősül, ha egy kémény nem tisztítható, ellenőrizhető. Ilyen esetekben a kéményseprő kötelessége az elsőfokú építési hatóság, gázfűtés esetén pedig a gázszolgáltató értesítése. A gázszolgáltatója ilyenkor lezárja a gázt. Jó tudni, hogy ez történik akkor is, ha a gázkészüléket úgy szerelik fel, hogy a kéményajtó hozzáférhetetlenné válik. Az 1997. évi LXXVIII. tv, 3/2003. (I.25.) BM-GKM-KVVM együttes rendelete előírja, hogy milyen anyagra kell lecserélni a kéményajtót (rozsdamentes kéményajtó, Inox kéményajtó stb.) A MSZ szabvány szerint, csak ÉME és vagy CE jelöléssel ellátott kéményajtó építhető be. Az égéstermék-elvezető berendezés telepítésénél, kivitelezésnél gondoskodni kell a megfelelő kezelhetőségről, karbantarthatósági, valamint a tűzvédelmi feltételekről.