Gázkészulékek tisztitása

Vállaljuk gázkészülékek szakszerű tisztítását Budapest és vonzáskörzetében 50 km-es körzetben.

Árak .: 

Turbós,kondenzációs       26.000 Ft + 4.000 Ft kiszállás

Gravitációs  cirkó              25.000 Ft + 4.000 Ft kiszállás

Gravitációs Kazán            25.000 Ft + 4.000 Ft kiszállás

Vízmelegítő,konvektor      20.000 Ft + 4.000 Ft kiszállás

Alig kezdődött ez az idei fűtési szezon, máris megtörtént az első baleset . Az ilyen balesetek könnyen elkerülhetők, ha nem hanyagolja el a gázkazán és a kémény ellenőrzését.

Az ellenőrzési műveletek legfontosabb része az égő és hőcserélő állapotának vizsgálata, illetve alapos tisztítása. A jól átlátható, de poros hőátadó felületek néha ecsettel, porszívózással még tisztíthatók, de az alaposabb karbantartás vízsugaras átmosást igényel. A bedugult, kormos hőcserélő azonban kizárólag mosással kezelhető, amihez gyakran megfelelő oldószer is szükséges.

Vállaljuk gázkészülékek tisztítását

A keverő csövekbe előszeretettel vermel a pók, könnyen alakul ki dugulás, amely az égés minőségét ugyanúgy rontja. Elektronikus gyújtású készülékeknél a gyújtó, illetve az ionizációs elektródák felületét kell a rárakódott oxid rétegtől, gyújtólángos hőtermelőknél pedig a fúvókát, valamint a gyújtóégő szűrőjét szükséges alaposan megtisztítani.

A legjellemzőbb jelenség, hogy félév alatt a kazán belsejében leesik a víznyomás. Ha azt tapasztalja, hogy a nyári üzemmódról való átkapcsolás után nem akar a kazán begyulladni, érdemes mindenekelőtt a nyomást ellenőrizni. Ennek egyszerű módja van, minden mai kazán rendelkezik egy nyomásmérő órával, amelyről könnyen leolvasható, milyen tartományban kell lennie a nyomásnak.

Ez kazán típustól függően 1,2 és 2,0 bar között mozog. Ha nem vagy biztos a dolgodban, vedd elő a kazán használati útmutatóját, amelyben egyértelműen le van írva, milyen értékhatáron belül kell állnia a mutatónak. Amennyiben a nyomás túl alacsony, a kazán alján lévő csappal állíthatsz rajta. Ez a nyomásszabályzó szelep egyértelműen fel van tüntetve a használati útmutatóban, de ha nem vagy teljesen biztos magadban, ne tekergess semmit, hívd ki a szerelőt, és kérd meg, hogy mutassa meg, melyik szeleppel tudod te magad is állítani a nyomást. A csapot csak arra az időre nyisd ki, amíg a nyomás a megfelelő tartományba lép, ezt követően zárjuk el teljesen!

Szintén gyakori probléma a rendszer levegősödése.  Ettől ugyan működik a fűtés, de nem a megfelelő hatásfokon. Ezt is egyszerű észrevenni, ha ugyanis a fűtés beindítása után a radiátor egy része hideg marad, vagy csobogó hangot hallasz, akkor valószínű, hogy levegő került a rendszerbe. Az újabb típusok már automatikusan elvégzik a légtelenítést, de ha neked kell megoldanunk, akkor sem kell pánikba esni. Kapcsold ki a fűtést, és a radiátoron lévő légtelenítő szelep segítségével engedd ki a felesleges levegőt. Ezután újra bekapcsolhatod a fűtést, de előfordul, hogy háromszor négyszer is meg kell ismételni a légtelenítést, mire kielégítő lesz az eredmény.